Італійці вподобали бар із льоду

У Мілані відкрився крижаний бар, куди впускають у спеціальних термокостюмах, бо температура там – 5 градусів морозу. А для італійців це незвично.

Потрапити усередину можна тільки через шлюз. Хоч температура й незначна, однак італійці вважають її дуже небезпечною для здоров’я і дозволяють перебувати в барі не більш, ніж 30 хвилин.

Варто зауважити, що ідею такого незвичайного закладу власник почерпнув з відомого роману російського письменника Івана Лажечникова. Алессандро Россо чув розповідь про книгу від свого діда. Палац він побудувати не зміг, а крижаний бар спромігся. Лід привезли зі Швеції, з ріки Торн. На будівництво пішло 60 тонн. Оскільки лід тане, обновлятимуть його кожні півроку. Від відвідувачів відбою немає, місця заброньовані до Нового року.

Подають у барі винятково міцні напої в крижаних келихах. Більш за все італійці бояться примерзнути до крижаного посуду. Із криги колони, стіни, стійка і світильники, подібні до північного сяйва. Коли настане справжня спека, бар закриють на профілактику.