Руслані смакує «революційний» борщ

Руслана, яка припинила голодування, 14 грудня вилетить до Страсбурга, де візьме участь у пленарній сесії Європейського Парламенту.

Поїздку організовують на запрошення литовського депутата Європарламенту Вітаутаса Ландсбергіса, з яким Руслана познайомилася під час свого нещодавнього концертного туру країнами Прибалтики. Пан Ландсбергіс – легендарна постать в литовській політиці (завдяки своїй важливій ролі під час виборювання Литвою незалежності) був дуже захоплений нещодавніми подіями в Україні.  Руслана заявляє, що її поїздка до Страсбурга – не підтримка будь-якої з політичних сил України. Натомість співачка має на меті розповісти депутатам про нещодавні події в Україні, в яких вона брала безпосередню участь, і тим самим наблизити Україну до Європи.  Експерти зазначають: Руслана – людина, відома в Європі, але водночас не політичний діяч і  не член жодної партії. Саме тому її думка є особливо вагомою для впливових європейців.

Уже сьогодні Руслана вилітає до Москви,  де проведе  численні зустрічі з істеблішментом та діловою елітою, потім вирушить до Праги, де візьме участь у церемонії нагородження «Czech Music Awards», а також зустрінеться з політиками і дипломатами. Після цього в Руслани відбудуться зустрічі на найвищому рівні в Польщі, а потім вона зустрінеться з депутатами Європарламенту в Страсбурзі.

Кілька днів у Києві Руслана також провела активно – побувала у всіх головних точках помаранчевої революції, де спілкувалася з найстійкішими учасниками акцій непокори.

Біля будівлі Кабінету Міністрів  народні «барабанщики» подарували співачці дві металеві палички, що ними грають на діжках, – як символ української беззбройної революції. Біля стін Адміністрації Президента Руслана поспілкувалася з бійцями загонів спеціального призначення. Історичним фактом стало те, що бійці взяли квіти, які подарувала їм Руслана: уперше представники силових структур прийняли подарунок від людей з помаранчевою символікою. У наметовому містечку співачку пригостили борщем місцевого приготування. За словами Руслани, такої смачної страви вона давно не куштувала.