Створити напругу не вдасться

Дочірня компанія «Газ України» НАК «Нафтогаз України» обмежила постачання природного газу в Київ на 30 відсотків.

Як повідомив учора на розширеному засіданні колегії КМДА Київський міський голова Олександр Омельченко, рішення про це було прийнято у четвер на загальнодержавній селекторній нараді у в.о.прем’єр-міністра України Миколи Азарова з ініціативи НАК «Нафтогаз України».

«Я вважаю, що це була політична помилка, коли «Нафтогаз» Юрія Бойка чи продумано, чи непродумано запропонував це. Ми будемо глибше вивчати цю ситуацію, на якій підставі створюють напругу без будь-яких причин», – сказав О.Омельченко.

Він також повідомив, що влада Києва володіє ситуацією і контролює її, «ми маємо деяку заборгованість – 43 мільйони гривень проти більшості регіонів, які мають понад 100-200 мільйонів гривень, у нас є відпрацьований графік до кінця року на погашення і поточну проплату», – зазначив міський голова.

О.Омельченко також підкреслив, що влада міста розцінює заяву голови правління НАК «Нафтогаз України» Ю.Бойка «як необґрунтовану, надуману для того, щоб внести соціальну напругу в Києві». Міський голова також повідомив, що вже мав особисту зустріч з М.Азаровим. Усі питання знято.