Дитинчата тигриці й лева

У  зоопарку Новосибірська в бенгальської тигриці й африканського лева  народилися дитинчата, яких по-науковому називають ліграми.

Малята з’явилися на світ не в результаті наукового експерименту, а стали плодом кохання двох «кицьок», які давно живуть у зоопарку в сусідніх вольєрах, звикли одне до одного, а в шлюбний період познайомилися ще ближче. От в результаті цього й з’явилося двоє лігренят: самець і самочка, які зовні схожі на тата-лева, але смугасті, як мама.

Варто зазначити, що це перший випадок народження лігрів у Росії. Раніше тут метисів ніколи не було. Та й у світі, принаймні в останні півстоліття, про лігрів немає жодних згадок. У дикій природі ці тварини взагалі не дружать. У неволі ж частіше потомство буває у левиці й тигра, а називають таких дитинчат тигреонами. Але, на жаль, таких метисів у світі теж уже не залишилося. Бо минулого року в китайському зоопарку помер від зупинки дихання, проживши всього 206 днів, метис тигра і лева. Цзайцзай був єдиним народженим живим дитинчам з трьох, яких левиця привела від тигра.