На кінопрем’єру – з чотириногим Догі

Відомий актор і телеведучий Анатолій Гнатюк змалку має велику пристрасть  до братів наших менших. У дворі біля сільської хати, де він народився й виріс, завжди бігав вірний сторож обійстя пес, у сараї була клітка з кроликами, і він біля неї почувався справжнім завфермою.

Цю пристрасть пан Анатолій зберіг і донині. Дев’ять років на балконі його київської квартири жив кролик, шість членом сім’ї була собака Джета. Чотирилапих обожнювали всі, надто ж найменший Гнатюк – Богданчик.

– Минулого літа Джети не стало, – із сумом розповідає актор. – То була для всіх нас трагедія. На вулиці я не міг спокійно дивитися на догів...

– А цуценятко взяти в дім не бажали?

– Хотілося, але ще, як кажуть, не загоїлася рана після втрати Джети.

І тут акторові Національного драматичного театру імені І.Франка Анатолієві Гнатюку запропонували знятися в повнометражній кінострічці «Троянський спас». Режисер Олександр Денисенко за кілька днів до зйомок привів маленького безпородного песика Догі і вручив його Анатолієві, мовляв, знайомся і звикай до свого партнера. Довелося вести собачку додому. Ледве переконав дружину й сина, що це потрібно для кінозйомок.

Догі сподобалося у Гнатюків, швидко подружився з господарем, і на знімальному майданчику чесно й вірно служив Анатолієві. Але за кілька тижнів зйомки кінокартини завершились і довелося повернути собачку її госдарці Марині.

– Тепер у Догі  дві сім’ї, – сміється актор. – Живе він, певна річ, там, де й раніше, але на вихідні, іноді й на цілий тиждень ми беремо його до себе. Гість почувається в нас, як удома. Син не дає спокою: «Тату, коли Догі приїде до нас жити?».

Нещодавно в Будинку кіно відбулася прем’єра кінофільму «Троянський спас». Знімальну групу акторів тепло вітали глядачі. І чи не найбільше овацій дісталося безпородному Догі, який прийшов на свято з Анатолієм Гнатюком.