Мирного неба над сивочолим золотоверхим Києвом!

Шановні воїни-визволителі!
Дорогі кияни!

61 рік відділяє нас від тих вікопомних подій, коли ціною неймовірних зусиль і десятків тисяч життів війська багатонаціональної Червоної армії звільнили столицю України від німецько-фашистських загарбників.

Тоді, в листопаді 1943-го, визволителів надихала на подвиги палка любов до рідної землі, незламний дух і тверда віра в перемогу над ненависним ворогом. Адже на правому березі Дніпра на них чекала святиня українського народу – вщент зруйнований, але нескорений Київ.

Визволення столиці України – одна з найграндіозніших віх в історії Великої Вітчизняної війни. Усі кияни низько схиляють голови перед світлою пам’яттю героїв, котрі загинули в битві за наше рідне місто, складають глибоку шану ветеранам, які вибороли перемогу і повернулися із фронтових доріг відроджувати Київ із суцільного згарища.

Для нинішнього і прийдешніх поколінь ваша ратна і трудова звитяга, дорогі воїни-визволителі, завжди зорітиме величним прикладом патріотизму, мужності і честі.

Разом з вами і всім українським народом ми пишаємося тим, що Київ став сьогодні однією з найкращих європейських столиць і є лідером у відродженні економічного та духовного потенціалу незалежної держави.

Міська влада столиці вбачає у цих успіхах велику заслугу ветеранів, котрі передали дітям і онукам найкращі риси наших предків та багатовікові традиції волелюбного і працьовитого українського народу. Ми робимо все можливе, щоб ви не залишалися наодинці зі своїми проблемами і завжди відчували нашу турботу і опіку.

Дорогі друзі! Від щирого серця вітаю вас з 61-ю річницею визволення Києва! Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, достатку і мирного блакитного неба над сивочолим золотоверхим Києвом та рідною Україною!

З повагою Київський міський голова Олександр ОмельЧенко