Українець був найкращим у битві футбольних гігантів

Зустріч «Мілана» з «Барсою» чекали з особливим інтересом з кількох причин. По-перше, саме ці команди, дуже різні за стилем гри, претендують на титул найкращої в світі. По-друге, їхні лідери – Шевченко та Рональдиньйо – вважаються найімовірнішими Гравцями року в Європі. А по-третє, наставник іспанців Райкаард зовсім недавно був ідолом уболівальників «Мілана»… Зрештою, місто не виявило славнозвісному нідерландцеві виняткових почестей, а «Мілан» обіграв «Барсу» цілком закономірно. Наставник господарів Анчелотті зміцнив оборону, перевівши на лівий фланг Мальдіні та повернувши до «основи» Стама. А Шевченко, на відміну від малопереконливого Рональдиньйо, відзначився голом у найпотрібніший момент: відгукнувшись на подачу Кафу, наш співвітчизник ударом головою змусив капітулювати воротаря гостей. Причому, в цьому епізоді одразу двоє каталонців намагалися стримати Шевченка – і не змогли… А взагалі, зіркові конкуренти обмінялися кількома гострими моментами, проте Ларссон поцілив м’ячем у поперечину, а вихід Індзагі на ударну позицію нейтралізував Вальдес. Інші наступальні акції, на вістрі котрих опинялися то Шевченко, то Рональдиньйо, то Кака, то Іньєста, також завершилися на користь воротарів, однак значно більше роботи виявилося в іспанського голкіпера… «Міланові» зосталося зовсім мало для того, щоб остаточно підтвердити своє право на участь в наступному раунді. Натомість «Барсі», з урахуванням її візиту на Донбас, ще рано спочивати на лаврах.

Група «F». «Мілан» (Італія) – «Барселона» (Іспанія) – 1:0 (ШЕВЧЕНКО, 31). Діда, Кафу, Неста, Стам, Мальдіні, Гаттузо, Зеєдорф, Пірло, Кака (Сержиньйо, 83), ШЕВЧЕНКО (Креспо, 89), Ф.Індзагі (Амброзіні, 76) – Вальдес, Беллетті, Маркес, Пуйоль, ван Бронкгорст, Олегер, Хаві, Рональдиньйо, Деку, Ларссон, Ето’О (Іньєста, 69).

Становище команд: «Мілан» – 9 очок, «Барселона» – 6, «ШАХТАР» – 3, «Селтик» – жодного. Наступні матчі. 2 листопада, вівторок: «Барселона» – «Мілан», «Селтик» – «ШАХТАР».