Контролери чи рекетири?

Увага: на Нивках з’явилася «бригада» контролерів, яких варто уникати! Їх п’ятеро, а «заправляє» ними кремезний повнуватий молодик «кавказької зовнішності». Посвідчення пред’являє лише один із них.

Про цю «бригаду» нам розповів свідок і безпосередній учасник «розборок» у тролейбусі № 2011 36-го маршруту Володимир Садковський, який одразу після події, а це було
20 жовтня, о 10.25, прийшов до редакції.

– Я сів у тролейбус на кінцевій зупинці біля станції метро «Нивки», – розповів Володимир Федосійович. – На наступній до салону зайшли контролери. Поряд зі мною сиділа жінка, яка, мабуть, уперше приїхала до Києва, бо сказала, що не знає наших порядків. У руках тримала гроші. Контролери – до неї. Та каже, що чекає, коли кондуктор підійде. А про те, що кондуктора в салоні немає, водій не оголошував. «Перевіряючі» причепилися до неї: «Давайте вийдемо!». Я, звичайно, заступився за жінку. Тоді молодики почали й на мене нападати. Поки відбивався, жінка за моєю порадою пішла до водія по талони, а той, взявши гроші, талони їй не видав. Лише після мого втручання талони перейшли до жінки. Але контролери стали стіною перед компостером, заважаючи пробити талон. Тут уже всі пасажири обурилися. Молодики ж почали всіх брутально лаяти. А мене – тягнути на вулицю із словами: «Зараз ми тобі дамо!».

– До речі, такий випадок стався і з моєю донькою у тролейбусі 5-го маршруту, – продовжує пан Володимир. – Тоді, судячи з її опису, ця сама «бригада» завезла дівчину до кінцевої зупинки, висадила, облаяла і один із «контролерів» вдарив її по обличчю.

Наша газета неодноразово писала про роботу контролерів. Отримувала й офіційні відповіді на публікації. З них ми дізналися, що контролери проходять суворий відбір і кожен сигнал про їхні неправомірні дії розслідується. Але, на жаль, трапляється, що звільнені порушники, не здавши посвідчення, виходять на «промисел». Про це необхідно повідомляти диспетчерів. Але як би там не було, краще застрахуйте себе від спілкування з такими суб’єктами: заздалегідь купуйте талони, аби не наразитися на брутальність і хамство.