«Аджарського лева» забрали до Москви

Усі факти свідчать про те, що бунтівний провідник грузинської провінції Аджарія Аслан Абашидзе подав у відставку. Про це учора  оголосило державне телебачення Грузії. Тисячі аджарців з радістю сприйняли цю новину. Щоб не наражатися на небезпеку, відразу ж після відставки «аджарський лев» разом із секретарем ради безпеки Росії Ігорем Івановим, який перебував у Батумі, прибув до Москви.

«Аджарія вільна, почалося об’єднання всієї Грузії», – сказав президент Грузії Михайло Саакашвілі у ході короткого брифінгу, коментуючи факт від’їзду з країни лідера Аджарії Аслана Абашидзе.

«На пострадянському просторі – це перший успішний випадок припинення сепаратизму, знаменний день в історії Грузії, а також початок нової епохи в житті країни», – відзначив грузинський президент. Саакашвілі дав вказівку своїм представникам в Аджарії узяти під посилену охорону стратегічно важливі об’єкти і не допустити пересування по території республіки озброєних людей.
Раніше грузинська армія почала операцію по роззброєнню «незаконних озброєних формувань» в прикордонних районах автономії. Також був підірваний міст у високогірній частині Аджарії з метою не допустити об’єднання прихильників Абашидзе.
Міжнародні експерти стверджують, що все минуло так швидко і без кровопролиття тільки через те, що Аслан Абашидзе відмовлявся визнавати владу Тбілісі, що викликало занепокоєння не тільки в  Європі та Сполучених Штатах, а й у Росії.