CКАРЖИЛИСЯ…

Через ремонт «Зоряного» не можемо потрапити додому

Олена Яківна ШИПУК із Печерського району від імені мешканців будинку №18/2 на вулиці Суворова поскаржилася на те, що вони через нових господарів кінотеатру «Зоряний», будівля якого впритул примикає до їхнього помешкання, не можуть дістатися до своїх домівок. Два тижні тому ті розпочали повномасштабну рекострукцію цього приміщення і виконують її так, що мешканці будинку не можуть потрапити до своїх осель, не наразившись на небезпеку. Єдиний вхід до двору будинку – через арку, яка й з’єднує його з колишнім кінотеатром, і саме сюди будівельники підганяють самоскиди, аби завантажити в них сміття, що утворюється під час перепланування приміщення. Тому мешканці, аби не опинитися під колесами автомобілів, змушені пробиратися у двір по старих трубах, битій цеглі, іншому непотребу. Та й це не всім і не завжди вдається зробити, бо самоскиди стають упритул до входу.

Як повідомили редакції в управлінні контролю за благоустроєм Печерської райдержадміністрації, ордер на встановлення паркану і проведення будівельних робіт на цьому об’єкті видало Головне управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном міста Києва КМДА. Згідно з чинним законодавством воно погоджує межі та строки з балансоутримувачем території, думку мешканців при цьому враховувати не передбачено. Печерське ж районне управління контролю за благоустроєм організації, що здійснює ремонт колишнього приміщення кінотеатру «Зоряний», 5 травня зробило припис згідно з п.5.19 Правил благоустрою території у місті Києві з вимогою забезпечити виконання заходів із запобігання пилоутворенню на території будівельного майданчика. Співчуваючи мешканцям будинку №18/2 на вулиці Суворова, сподіваємося, що їх дещо втішить інформація про те, що ці незручності їм залишилося терпіти недовго, бо, за словами будівельників, вони мають завершити свої роботи до 15 травня цього року.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань з понеділка по п’ятницю з 11.00 до 12.00 на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40.