Училище таки причепурять

Щороку в Київському державному музичному училищі імені Р.Глієра відбувається конкурс на найкращий авторський твір серед студентів закладу.  Два останніх роки конкурс присвячено пам’яті композитора Івана Карабиця. Нещодавно в Червоній залі училища відбувся заключний концерт цьогорічних переможців.

Частина учасників на час концерту гастролювала в Іспанії, тому в повному складі вони виступлять  пізніше. Привітати переможців прийшов також директор Міжнародного благодійного фонду Ігор Диченко.

Училище імені Р.Глієра уславилося не лише своїми давніми традиціями і молодими талантами, а й самою будівлею – храмом духовних талантів. Однак у якому стані він зараз?  Штукатурка повідставала великими шматками, дверей і вікон давно  не торкався пензель маляра, зачовгані підлоги зберегли відбитки взуття тих, хто вже, напевно, грає фуги і сонати своїм онукам.
Найбільшого резонансу в ЗМІ набув скандал із будівництвом нового житлового будинку поряд із училищем. На щастя, нині це питання вже вирішено: земельну ділянку, відведену під будівництво, рішенням міської влади передано в користування музичному закладу, а на його реставрацію надано кошти з міського бюджету. «Ремонт тут не робили років із п’ятнадцять, – розповідає директор училища Сергій Волков. – Але цього року Головне управління культури КМДА виділило нам 170 тисяч гривень. Їх вистачить хіба що на половину ремонтних робіт, але й це добре. Ремонт плануємо розпочати влітку, дещо робимо вже тепер. Якщо міська влада надасть кошти, то на наданій нам ділянці треба  дещо будувати. Якщо знайдеться вигідний інвестор, то маємо й далекоглядніші плани. Але щоб почати будівництво, нам потрібно чотири-шість мільйонів гривень».