Манго шукає собі пару

В океанаріумі Сіднея всі бажаючі можуть тепер побачити унікальну акулу яскраво-жовтого кольору на ймення Манго повідомляє NEWSru. Внаслідок генетичної мутації, як у тварин-альбіносів, акула змінила колір.

Фахівці стверджують, що така мутація відбувається один раз на мільйон випадків, тож Манго – унікальна риба.  З-поміж акул такі «альбіноси» особливо рідкісні, бо жовтій акулі, зрозуміло, вкрай складно вижити в природному середовищі.

Зловивши яскраву рибу майже п’ять місяців тому, один з австралійських рибалок спочатку подумав, що до його сіті втрапила якась іграшка. Виявилося, що це маленьке акуленятко, яке через кілька років зможе сягнути 1,5 метра завдовжки,  не змінивши колір.

Це істотне зауваження, адже тварини дивних кольорів час від часу з’являються, проте, виростаючи, стають «звичайними», за винятком альбіносів. Наприклад, у США народилося зелене цуценя, яке поступово блідло і врешті-решт стало біле.

Фахівці сподіваються, що в майбутньому від цієї унікальної акули, яка поки дає себе потримати в руках, удасться одержати потомство. Співробітники сіднейського океанаріуму звернулися до колег у всьому світі з проханням допомогти підшукати пару для Манго.