Росія цікавиться нашою столицею


– Протягом останніх двох років у Києві – єдиному місті в Україні – відбувається приріст населення на 2 тисячі 700 осіб. Нарешті у столиці народжуваність почала перевищувати смертність. Люди повірили у своє майбутнє, і ми цим пишаємося, – розповів Київський міський голова Олександр  Омельченко під час зустрічі з делегацією російських парламентаріїв на чолі з головою Комітету у справах СНД Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації Вадимом Густовим.

Мер столиці розповів про нові об’єкти будівництва, чим пишаються кияни, про нову станцію метро на Сирці, якою мешканці масиву зможуть  користуватися уже цього року. Київський метрополітен належить територіальній громаді міста, а тому розвивається, будує станції за рахунок столичного бюджету. Київ – єдине місто на території нашої держави, де стратегічно важливі комунікаційні системи належать столичній громаді та працюють задля поліпшення рівня життя мешканців міста. «Половина зароблених киянами коштів поповнює держбюджет. Загальний бюджет по Україні на рівні бідності, – зазначив Олександр Омельченко. – Торік середня заробітна плата в Росії становила 249 доларів США, в Білорусі – 129 доларів, а в Україні – 110. Підвищення цін на зерно зумовило підвищення цін на м’ясну і молочну продукцію в 1,5 раза. Та столиця живе і розвивається, готується до президентських виборів і весняно-травневого буяння каштанового цвіту».

З боку російської сторони надійшла пропозиція щодо створення в Києві спільного російсько-українського центру розвитку мистецтва і науки. Його спорудження сприятиме тіснішим стосункам країн-членів СНД. Деталі будівництва центру сторони домовилися обговорити під час наступної зустрічі.