Виробництво хліба – узаконять?

Депутати нарешті взялися за наведення ладу в галузі виробництва та продажу хліба. Законопроект «Про хліб та хлібобулочні вироби» вже обговорено у Верховній Раді.

Україна здатна повністю забезпечувати внутрішній ринок продуктом першої потреби. Адже в нас понад 900 підприємств виробляють його близько 2,5 млн тонн на рік. Один же українець за рік споживає  51 кг хліба.

Поряд з великими підприємствами працюють і міні-виробництва, які істотно поповнюють ринок та урізноманітнюють асортимент хліба та хлібобулочних виробів. Але багато з них ще працюють в неналежних санітарних та виробничих умовах, а то й без потрібних дозволів на це. Як наслідок, споживач отримує неякісну, а іноді й небезпечну для здоров’я продукцію. До того ж розширюється і тіньовий сектор виробництва та реалізації хлібобулочних виробів.

Законопроект передбачає визначити правові та організаційні основи забезпечення належної якості та безпеки насущного продукту, умови його виготовлення, переробки, фасування, доставки, транспортування, зберігання та реалізації.
Незабаром  Верховна Рада розгляне законопроекти, що стосуватимуться молока та м’яса.