Європейські оглядини «ІнтерКрАЗа»

Столичний «ІнтерКрАЗ» узяв участь в напівфінальному турнірі Кубка УЄФА – головному футзальному змаганні Старого Світу. Уже одна ця подробиця викликає підвищений інтерес, оскільки вітчизняні клуби вагомих успіхів на міжнародній арені доти не мали. Але наші земляки зарекомендували себе насправді неабияк і в компанії континентальних грандів…

Іспанські випробування засвідчили: «ІнтерКрАЗ» має вагомий потенціал і спроможний стати своїм у когорті найавторитетніших футзальних дружин Європи. Ще б пак: українці на рівних змагалися з іспанськими клубами «Кастельйон» (5:5) – на той час чинним володарем Кубка УЄФА та «Бумеранг» (4:5) – на загальну думку, майбутнім тріумфатором турніру.

Спочатку на шляху киян постав «Бумеранг» – бездоганно вкомплектований колектив із фірмовим ігровим почерком і високими амбіціями. Сенсації не сталося, бо господарі таки вирвали перемогу, проте коштувала вона їм неабияких зусиль: нічия після першого тайму та мінімальна підсумкова перевага буквально приголомшили місцевих уболівальників і фахівців. А коли кияни відібрали очки в чинного клубного чемпіона Старого Світу, на Піренеях усвідомили: надалі проти українців таки доведеться виходити, що називається, з повною викладкою.

За одностайними оцінками фахівців, наша команда не поступалась іспанським у більшості компонентів футзальної справи. Завдяки заслуженому тренерові України Станіславові Гончаренку, «ІнтерКрАЗ» навіть переважав «Кастельйон» і «Бумеранг» у тактичному вишколі та загальній організації гри. Щоправда, в індивідуальній майстерності тамтешні професіонали спроможні дати фору нашим хлопцям. І саме завдяки цьому вони й перемогли. Цього разу. Та завтра наш чемпіон може стати сильнішим. Як стверджує президент клубу Сергій Веселов, підстави для цього існують. А впевнений виступ в Іспанії Шуста, Татаринова, Чепорнюка та Мельникова лише підтвердив небезпідставність його і наших сподівань.