Донецька сесія «Динамо» І вояж «Арсенала» за Дніпрові пороги

Завтра відбудуться сім поєдинків у національній вищій лізі. Завершальний, традиційно – за участю оболонців, призначений на неділю. Найвищий інтерес викликає київська зустріч актуального чемпіона з бронзовим призером двох останніх за часом чемпіонатів.

Щоправда, цього сезону суперники опустилися на один щабель у турнірному реєстрі: «Динамо» поки що друге, а «Металург» – четвертий. Наш флагман суботнім матчем починає своєрідну донецьку сесію: наприкінці першої декади квітня «блакитно-білим» у столиці Донбасу доведеться зійтися з «Шахтарем». Зважаючи на це, протистояння з «Металургом» (на знімку – епізод дворічної давнини) можна сприймати як своєрідну репетицію центральної зустрічі другого кола. З одним уточненням: кияни не мають жодного права втрачати турнірні очки.

«ДИНАМО» – «Металург» Д. (27 березня, 17.00, стадіон «Динамо», вартість квитка – до шести гривень). Арбітр матчу – полтавець Горностаєв, делегат ФФУ – львів’янин Кусень. Із семи зустрічей суперників у Києві гості виграли найпершу – восени 1997 року (1:0). Відтоді господарі перемагають незмінно, до того ж, не пропускаючи в свої ворота жодного голу (історичне співвідношення забитих і пропущених м’ячів – 12:1). Цікаво, що чотири останніх за часом матчі в столиці завершилися з однаковим рахунком 2:0. По два м’ячі у ворота «Металурга» забили в різних сезонах Белькевич, Гусин, Ребров і Шацьких. У першому колі цього чемпіонату «блакитно-білі» розгромили конкурента в Донецьку, де три «сухих» голи записали до свого активу Онищенко, Шацьких і Белькевич. Але оновлений «Металург» з темношкірими Туре та Не в центрі поля, за оцінками фахівців, значно сильніший, ніж осінній відповідник.

«Металург» Зп. – «АРСЕНАЛ» (27 березня, 16.00, Запоріжжя, вартість квитка – до п’яти гривень). Арбітр матчу – Зубарєв із Слов’янська. Делегат ФФУ – львів’янин Грисьо. Минулого сезону каноніри розгромили суперника на його полі – 5:0 та розійшлися миром – 0:0 – в Києві. Хет-триком у місті за Дніпровими порогами відзначився поляк Ковальчик, дублем – грузин Апхазава. Проте перший з них уже не потрапляє до основного складу, а другого взагалі немає з нами. У першому колі нинішнього сезону перемогу святкували каноніри – 2:1.

«ОБОЛОНЬ» – «Ворскла-Нафтогаз» (28 березня, 17.00, Київ, стадіон «Динамо», вхід – безплатний). Арбітр матчу – Годулян з Одеси. Делегат ФФУ – Гаваши з Ужгорода. Минулого сезону на два календарних поєдинки суперників припав лише один гол (0:0 в Полтаві та 1:0 у Києві завдяки влучному «пострілу» оболонця Терещенка). Натомість у першому колі звітного чемпіонату кияни здобули перемогу в гостях з рахунком 2:0. Відтак «Оболонь» є однією з небагатьох елітних команд, ворота яких полтавці не взяли ще жодного разу.

Решта матчів 18-го туру: «Шахтар» – «Іллічівець» (17.00, арбітр Абросимов із Одеси), «Зірка» – «Таврія» (15.00, киянин Дзюба), «Карпати» – «Волинь» (16.00, киянин Іщенко), «Борисфен» – «Чорноморець» (15.00, Жуков із Донецька), «Дніпро» – «Кривбас» (17.00, киянин Орєхов).