Про мир лише пошепки

Ізраїльська армія повністю блокувала сектор Газа і розділила його територію на три ізольовані частини. Цей захід, повідомляє ізраїльське телебачення, має запобігти масштабним агресивним акціям протесту палестинців проти ліквідації духовного лідера і фундатора руху «Хамас» Ахмеда Ясина.

Біля кордонів сектора спостерігається скупчення військової техніки. Очікується, що цієї ночі  армія почне військову операцію на території сектора, однак щодо її можливої мети, а також розмаху і тривалості, повідомлення ще не надходили.
Повністю блоковані і палестинські території на Західному березі Йордану. Ізраїльська армія фактично ізолювала міста, палестинцям заборонено не тільки проїзд на територію Ізраїлю, але й пересуватися Західним берегом.

У зіткненнях із солдатами ізраїльської армії на палестинських територіях убито 5 арабів,  понад 30 отримали поранення. На Західному березі Йордану і в секторі Газа відбулися масові акції протесту проти вбивства Ясина.

Надзвичайна зустріч квартету міжнародних посередників по близькосхідному урегулюванню на рівні спецпредставників розпочалася учора  увечері в єгипетській столиці. У ній беруть участь помічник держсекретаря США у справах Близького Сходу Уїльям Бернс, спецпредставник глави МЗС РФ Олександр Калугін, емісар ЄС Марк Отт і спецпредставник ООН на Близькому Сході Тер’є Ред-Ларсен.