НАДЗВИЧАЙНІ ПОДІЇ

Загинув будівельник

Роботи спільного підприємства «Основа-Солсіф» на будівельному об’єкті на вулиці Грушевського, 9-а, призупинено.

На місці проведення бетонування фундаменту підземної автостоянки, під час подачі баштовим краном ємкості з бетоном, стався зсув ґрунту. Внаслідок цього було смертельно травмовано бетонника Романа Дикача, який перебував між вантажем та стінкою котлована. Інший працівник, тесляр Сергій Прокопенко – отримав травму руки. На посадових осіб, які допустили порушення, накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу. Керівництву СП «Основа-Солфіс» рекомендовано провести повний зсув ґрунту, закріпити схили котлована, провести позачергове навчання та перевірку знань інженерно-технічних робітників з питань охорони праці. Лише після цього роботи на будівельному майданчику буде відновлено.

Через недопалок горіла квартира

У житловому будинку на вулиці Драйзера, 10, що в Деснянському районі, загорілася квартира. Коли на місце пригоди прибули пожежні, диміли вікна третього поверху.

Потрапивши до помешкання, рятівники побачили, що відрізані від виходу вогнем жінка та чоловік намагалися вдихати через вікно на кухні свіже повітря. 79-річна літня жінка фізично не могла спускатися по драбині, а прохід до вхідних дверей було охоплено полум’ям. Пожежним не залишалося нічого іншого, як захищати потерпілих собою. Інші вогнеборці у цей час, знешкоджуючи вогонь, звільняли прохід. Попри сильне полум’я пожежу було повністю ліквідовано за 25 хвилин. Вогонь знищив меблі й речі. Збиток від пожежі становить близько тисячі гривень. Утім, пожежним вдалося врятувати майна на суму понад 80 тисяч гривень. За попередніми висновками фахівців, пожежу могло спричинити необережне поводження з вогнем чоловіка, а саме – паління в ліжку.

Дерево прибило автівку

На Рибальському півострові повалене дарево пошкодило чотири автівки. Найбільше постраждала «дев’ятка». Ясен пробив дах і притиснув автомобіль до землі. Машини, що стояли поряд, відбулися лише подряпинами і невеликими ум’ятинами. Стовбур ясена обломився біля самого кореня. Підняти його можна було тільки краном. Власникові пошкодженої «дев’ятки» пощастило лише в тому, що автомобіль службовий і підлягав обов’язковому страхуванню цивільної відповідальності.

Автокрадіїв спіймали «на гарячому»

Під час проведення оперативно-розшукових заходів на території Дарницького району за скоєння незаконних заволодінь транспортними засобами затримано та задокументовано злочинну групу у складі 4 осіб віком від 15 до 20 років. Всі чоловіки – місцеві мешканці. Жоден з них ніде не працював і знаходився на утриманні батьків.  Автомобілі викрадали з метою перепродажу. Злочинців було затримано «на гарячому» під час їхньої чергової «операції».

У центрі громадських зв’язків ГУ МВС України в місті Києві повідомили, що особи затриманих вже встановлено. Молодиків перевіряють на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів. За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею 289 ККУ, яка передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. До речі, в процесі розслідування міліціонерам вдалося повернути власникам чимало викрадених автомобілів.