Діти-сироти отримали випускні костюми

Учора в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулася традиційна церемонія вручення випускних костюмів дітям-сиротам, а також дітям, які перебувають під опікою та піклуванням. Від столичної влади, завдяки якій стала можливою благодійна справа, присутніх привітала заступник міського голови Ірена Кільчицька.

За словами пані Ірени, цього року коштом КМДА придбано випускне вбрання 600 дітям.  «Костюм для хлопчика, – повідомила пані Кільчицька, –  коштував 300 гривень, а сукня дівчинки – 150 гривень. Ці витрати закладено в бюджеті програми «Турбота». Усі діти-сироти в столиці отримали до свого випускного свята вбрання та подарунки. А закуповували їх у магазинах фірм «Михайло Воронін», «Сніжана»  та «Мономах».

Коли 17 років тому керівник Київського дитячого фонду Ніна Семенюк придбала сину-дев’ятикласнику костюм на випускний вечір, хлопчик спитав: «Мамо, а хто купить костюми твоїм підопічним?». Так народилась ідея благодійницької акції, що проводиться щорічно, і до якої прилучилися багато добрих людей і поважних структур.

Київський дитячий фонд, за словами пані Семенюк, що за ці роки одягнув понад 12 тисяч дітей, належить до міського управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці. Ірина Голубєва, начальник управління, також була присутня на церемонії. «Ми – управління соціального партнерства, і наша справа – сприяти зокрема благодійництву у Києві. Щодо сьогоднішнього заходу – ми готуємо розпорядження Київського міського голови, переказуємо кошти до дитячого фонду, а вони перед нами звітують. Сценарій пишемо разом, разом вигадуємо такі соціальні акції, щоб це дійсно було і корисно, і цікаво», – повідомила вона.

Тамара Матусовська, одна з підопічних дитячого фонду, яка отримала випускну сукню цього вечора, розповіла кореспонденту «Вечірки», що вибирала її собі сама. «Нас організовано відвезли до магазину, де кожен хлопець і дівчина мали змогу, не кваплячись, підібрати собі вбрання за смаком і розміром. Я справді отримала величезне задоволення!»