Різнобарвний феєрверк із повітряних куль

У середині липня над головами киян спалахне незвичний салют. Незліченна кількість повітряних куль, крім Києва, спалахне в мальовничому Кам’янець-Подільському та затишній Феодосії.

Потяг людини піднятися в повітря й подивитися на землю з висоти пташиного польоту змусив ще в 1709 році португальського священика Бартоломео Лоренцо де Гусмао спроектувати модель повітряної кулі, яка піднялась за рахунок нагрітого в оболонці повітря. Ще через 22 роки, але уже в Росії, людина вперше піднялася на такій кулі. Тепер повітроплавання перетворилося на вид спорту, а для непрофесіоналів – на дорогу розвагу.
В Україні найсприятливішими містами для повітроплавання є: Кам’янець-Подільський, Феодосія та Київ. Саме в них пройдуть три етапи 11-го Міжнародного фестивалю повітроплавання «Повітряне братство-2007», який вже стартував міжнародними змаганнями на «Кубок Поділля».
Безперечно, картина, коли в небо піднімаються добрих два-три десятки різнокольорових аеростатів, чи по-простому – повітряних куль, не може залишити людину байдужою. А політати на такій кулі, виявляється, теж не є проблемою. На фестивалях активно практикують таку послугу. За 750 гривень досвідчений пілот підніме вас у небо. Такий екіпаж зазвичай складається з 4-5 осіб, тобто вартість повітряної прогулянки буде становити 150 гривень для кожного. Ця ціна подібна до найекстремальніших, але разом із тим і найнебезпечніших повітряних розваг, таких, як банджі-джампінг та стрибок з парашутом.
Федерація повітроплавання України активно залучає людей до цього надзвичайно красивого виду спорту. Існує навіть школа пілотів, в якій талановиті молоді люди можуть навчитися керувати повітряною кулею.
  Для глядачів на кожному чемпіонаті організовують лазерне або світлове шоу. Фінальна частина цьогорічного чемпіонату міжнародного змагання на «Кубок відродження» включила в свою програму вільний політ учасників над Києвом.