Сердюк кличе Сердючку в депутати

Допоки немає третього президентського указу, Центрвиборчком готується до позачергових виборів ВР, призначених на 24 червня. Як повідомив голова ЦВК Ярослав Давидович, вчасно заявили про проведення своїх з’їздів для висунення кандидатів у депутати 11 політичних сил (9 партій і 2 блоки), тобто на 34 менше, ніж торік навесні.

З’їзди провели «Наша Україна», Блок Юлії Тимошенко, Всеукраїнська партія народної довіри, ВО «Центр», ВО «Свобода», партія «Екологія і соціальний захист» та блок «Зелені екологи – «Райдуга». Були також заплановані з’їзди Народної партії, Партії зелених і Організації українських націоналістів.
Лідер Народної екологічної партії, що входить до блоку «Зелені екологи – «Райдуга», Валентин Сердюк запропонував включити виконавця образу Вєрки Сердючки до виборчого списку під другим номером. Більше того, у разі перемоги на виборах, «екологи» рекомендуватимуть кандидатуру Андрія Данилка на посаду голови парламентського комітету з євроінтеграції.
Учора представники двох десятків непарламентських партій провели в Києві зібрання, на якому закликали владу й опозицію гарантувати чесні вибори, провести їх у жовтні, знизити прохідний бар’єр з трьох до одного відсотка, перейти до відкритих виборчих списків тощо.
Тим часом колись впливова СДПУ(о), яка торік у блоку «Не так!» набрала менш ніж відсоток голосів, на вибори не піде. «Відповідальні політичні сили в цьому фарсі участі не братимуть», – заявив один з її лідерів, очільник МНС Нестор Шуфрич. Водночас заступник голови СДПУ(о) Юрій Загородній закликав проурядові партії об’єднатися. Провину ж за політичну кризу він покладає на президентські сили, а нинішній уряд характеризує вельми позитивно. Чим не натяк включити членів СДПУ(о) до виборчого списку Партії регіонів?