Державна влада розпочинається з будинку

На утримання органів місцевого самоврядування місто виділило 3,7 мільйона гривень

У Києві понад 80 органів самоорганізації населення, а до кінця року до них додасться ще майже 50 первинних ланок місцевого самоврядування. Це єдиний форпост місцевих рад, обраний за безпартійним і аполітичним принципом.
Мешканці мікрорайону, кварталу, вулиці, будинку обирають людей, які здійснюють власні повноваження по впорядкуванню будинку, вулиці, забезпеченню мешканців потрібно інформацією про міські події. Столична влада вирішує глобальні питання київського впорядкування, районна – середній рівень проблем, з якими стикаються люди. Але дійти до кожного киянина вона не може. Зробити це здатні лише місцеві органи самоорганізації населення. Саме вони розглядають проблеми забудови прибудинкових територій, допомагають організовувати громадські слухання, займаються питаннями житлово-комунального забезпечення, сплати за послуги тощо. Ці органи, як розповів заступник голови Київміськдержадміністрації, голова постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків Сергій Рудик, спільно з депутатами проводять роботу з населенням на найнижчому рівні. «У багатьох законодавчих актах щодо органів самоорганізації населення фігурують формулювання «можуть виконувати організаційно-розпорядчі функції», – пояснив пан Рудик.
Київрада ухвалила Програму розвитку місцевого самоврядування до 2011 року. Бюджетом нинішнього року на цю діяльність заплановано 3,7 млн. грн. На нараді в мерії вчора обговорили, як розподілити ці кошти – на зарплату керівникам, головним бухгалтерам, проведення конкурсів, утримання приміщень тощо.