Діти-сироти отримали власні квартири

У рамках благодійної акції «Рука милосердя» одержали власне житло і отримали подарунки від столичної влади 55 дітей-сиріт, що закінчили навчання в державних закладах опіки. З новосіллям сиріт особисто привітала заступник голови КМДА Ірена Кільчицька.

Подарунками від столичної влади на новосілля стали комплекти постільної білизни, рушників та косметики, а також рюкзаки з ковдрами. Ці подарунки вкрай знадобляться вступаючим у доросле життя сиротам, які покинуть стіни інтернатів, де вони були на повному державному забезпеченні.
Обґрунтовуючи турботу міської влади про сиріт, пані Кільчицька підкреслила, що «ці діти, після випуску зі своїх закладів, мають десь проживати». «Адже якщо їх просто викинути на вулицю, то це не закінчиться добром ні для дітей, ні для суспільства загалом», – зауважила Ірена Кільчицька. Вона пообіцяла, що столична влада і надалі турбуватиметься про сиріт – зокрема, допомагатиме зі вступом до навчальних закладів і виплачуватиме стипендії.
Планується також збільшити обсяги передачі соціального житла незахищеним верствам населення. В першу чергу соціальне житло будуть отримувати ті, хто вкрай його потребує – діти-сироти, інваліди, багатодітні сім’ї. Крім того, міська влада має плани прискорити просування квартирної черги в столиці, для чого вивчається  питання можливого зменшення площі соціального житла, але за рахунок цього – прискорення його будівництва.