Небайдужі проти малоросії

Уже понад рік під гаслом «Ні – Малоросії! Зробимо країну Україною!» відома співачка-патріотка Ніна Матвієнко та «небайдужі» проводять регулярні концерти у різних містах і містечках нашої держави.

Молодіжні музичні гурти «Мотор’ролла», «Мандри», «ФлайZzZa», «Оt Vinta!», «Гуляйгород», «Гайдамаки», «Тартак» та Ніна Матвієнко започаткували рух «Не будь байдужим!». Їхня мета – закликати мешканців розбудовувати цивілізовану та самодостатню країну. «Небайдужі» виступили уже майже в двох десятках міст України.
Перший етап акції «Зроби подарунок Україні! Переходь на українську!» відбувся в Києві наприкінці 2006 року. А нещодавно лідери гуртів «Оt Vinta!» Юрко Журавель, «Гайдамаки» Олександр Ярмола, «ФлайZzZа» Андрій Тимчук, «Широко закриті очі» Сергій Легкобит та співавтор книжки «Зроби подарунок Україні! Переходь на українську!» Денис Самигін провели такий захід у Чернігові, закликавши тамтешніх мешканців до спілкування рідною мовою.
 Як і в інших містах, молоді музики подарували місцевим школам сучасні книжки українською мовою. Художню та історичну літературу учням Чернігова урочисто вручили у школі №13. А вже звідси волонтери руху передали по 30 книжок у кожний навчальний заклад міста.
 Для столичних журналістів, яких хлопці взяли із собою до древнього міста, у Палаці культури відбулася прес-конференція. А потім був концерт. Місцева молодь майже до півночі підспівувала українською Володимирові Кушпету, Сергієві Захарцю та гуртам «Гуляйгород», «Широко закриті очі», «ФлайZzZа», «Оt Vinta!». А найбільше оплесків і захоплених вигуків випало на долю «Гайдамаків».