Київські аптеки в мініатюрах

Відомий історик, знавець і дослідник київської старовини Віталій Ковалинський видав нову, вже шосту книгу серії «Київські мініатюри». До цього унікального зібрання ввійшли книги про київські банки, музеї, вулиці «червоних ліхтарів» тощо. Цього разу твір присвячено київським аптекам. Автор не лише пропонує своєрідний екскурс в далеке минуле нашого міста, розповідає про відомі київські фармацевтичні династії, а й систематизував аптечну справу. За його словами, робота була дуже копіткою, дні і ночі просиджував у архівах, збираючи матеріали, а потім рік працював над книгою.
У виданні є розділ, присвячений першій аптеці Києва, яку відкрили ще в 1828 році. Нинішнє покоління її знає як Музей-аптеку, що розташована на Подолі. До речі, там збережено первісний інтер’єр, аптечний посуд і навіть відновлено давню рецептуру. Цікаві свідчення представив автор і про першого київського аптекаря Гейтнера, відомого фармацевта Бунге, і про засновників української гомеопатії батька й доньку Дем’яна та Тетяну Попових тощо. «Київ аптечний» не лише цікава і пізнавальна книга, а й корисна. Адже тут є поради та рецепти, використані з давніх фармакопей.
Слід сказати і про ілюстрації – унікальні та рідкісні знімки давнього Києва.
«Київ аптечний» вийшов поки що невеликим накладом – 100 примірників, коштує 30 грн. Книгу видано за сприяння корпорації «Аптека гормональних препаратів».