День Європи переїде на Контрактову площу

Мер Києва Леонід Черновецький підписав розпорядження про перенесення святкування Дня Європи з Хрещатика та майдану Незалежності на Контрактову площу. Ми запитали начальника Головного управління культури і мистецтв Світлану Зоріну, з чим це пов’язано.

«В Україні та Києві склалася певна політична ситуація, через яку ми не хочемо мати неприємностей щодо організації Дня Європи, – пояснила пані Зоріна. – Адже невідомо, чи зникнуть до цього дня намети на майдані Незалежності і чи не проводитимуть тут політичні сили масових заходів. А на Контрактовій площі наметів не буде, і ми можемо провести там День Європи на високому художньому та організаційному рівні. КМДА звернулася з пропозицією про перенесення заходу до Європейської комісії, яка поставилась до неї з розумінням і не заперечувала».
«Вечірка» дізналась, скільки місту коштуватиме День Європи. На інформаційне оформлення Контрактової площі піде 16 тис. грн., оплату прибирання – майже 12 тис., біотуалети – 5,2 тис., організацію інформаційно-розважальних заходів – 14 тис. грн.