Київ збудує мости та збільшить інвестиційні надходження

Учора на сесії Київради депутати затвердили звіт Головного управління економіки та інвестицій КМДА з виконання «Програми соціально-економічного розвитку м. Києва за 2006 р.». Про це повідомив журналістам під час брифінгу перший заступник голови КМДА Денис Басс. «Ми працюємо в щільному зв’язку з Київрадою», – зазначив він.

Згідно з затвердженим Київрадою звітом, у Києві формується 18% ВДВ України – за обсягом ВДВ на одну особу (32,4 тис. грн.) столиця посідає лідируюче  місце серед регіонів України. Інтенсивний розвиток промисловості, підприємництва та малого бізнесу тут обумовив створення нових робочих місць і збільшення рівня зайнятості. У 2006 р. було створено 82,7 тис. нових робочих місць, що становить 114,9% від раніше запланованого. Для підтримки малого бізнесу в 2006 р. з міського бюджету було виділено кошти в розмірі 45,5 млн. грн. Завдяки цьому кількість малих підприємств зросла до 57 тисяч (на 8,3%).
Щодо планів на 2007 рік, за словами пана Басса, депутати затвердили зміни в бюджеті, які дозволять профінансувати на 1,5 млрд. грн.  значні об’єкти капітального будівництва. Мова йде, зокрема,  про будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу, на яке виділяється мільярд гривень і воно завершиться в 2009-2010 роках, разом зі станцією метро. В планах київської влади також закінчення зведення кардіоцентру, де залишилося виконати лише 5 відсотків робіт – тепер на це виділено кошти, заміна більшості старих вагонів метрополітену на нові, реконструкція швидкісного трамвая, що дозволить не тільки скоротити дорогу, а й перевозити пасажирів удвічі більше.
Київрада також схвалила новий проект Положення про інвестиції. Йдеться про принципово інший підхід до виділення землі – сьогодні продаватимуться не голі ділянки, а готові, прораховані інвестиційні проекти.
«Нове інвестиційне положення, – сказав Денис Басс, –  дозволить різко підвищити надходження до міського бюджету. У цьому році ми плануємо отримати 50 млн. грн., а в наступному – мільярд».