«Бомжатника» в кінотеатрі не буде

Центр соціальної адаптації депутати на сесії Київради вирішили перенести в інше місце

Під мерією звично, як завжди у день проведення сесії Київради, стояли пікетувальники. На плакатах – різні вимоги. Одна з них – не віддавати під «бомжатник» кінотеатр «Маяк» на вул. Ракетній у Голосіївському районі.
Це питання стояло під першим номером у порядку денному. За словами заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, рішення про облаштування в кінотеатрі центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та осіб, які не мають постійного місця проживання, було прийнято Київрадою ще 2002 року. Тож аби задовольнити вимоги мешканців Голосіївського району, цю ухвалу потрібно скасувати. «Якщо депутатами буде прийнято якесь інше рішення, – сказала Ірена Кільчицька, – то я хочу зафіксувати, що рішення про «бомжатник» прийняла не влада Леоніда Черновецького». Після обговорення депутати ухвалили рішення доручити профільному управлінню підготувати проект облаштування центру соціальної адаптації в іншому місці і визначитись із цільовим призначенням будівлі кінотеатру «Маяк».
Депутати заслухали інформацію начальника Головного фінансового управління Віктора Падалки про заходи щодо функціонування міських служб під час проведення масових заходів у центрі Києва. Столиці на ліквідацію наслідків таких заходів доведеться витратити майже 3 млн. грн. «Прибирання територій доводиться робити тричі на добу, – зазначив Віктор Падалка. – Це викликає додаткове фінансування. Коштів потребує також відновлення зелених насаджень».
Сесія затвердила звіти про виконання минулорічного міського бюджету та Програми соціально-економічного і культурного розвитку. «2006 року номінальна величина валової доданої вартості (ВДВ) становила майже 88 млрд. грн., або 32 тис. грн. на одного киянина, – зазначив перший заступник голови КМДА Денис Басс. – У Києві формується 18% ВДВ країни. Через активізацію інвестиційної, інноваційної та інших складових розвитку ринкової інфраструктури обсяги промислового виробництва зросли на 10,5%. Кількість малих підприємств у місті збільшилась до 57 тисяч, які виробили продукції майже на 24 млрд. грн. Було створено 83 тисячі нових робочих місць. Рівень середньої зарплати досяг позначки 1729 грн., що вдвічі більше, ніж по Україні».
Серед інших важливих рішень депутати ухвалили низку програм, зокрема, розвитку комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку», будівництва сучасних дитячих та спортивних майданчиків, вдосконалення організації дорожнього руху та його безпеки. Створено також клінічну лікарню «Київський міський центр серця», затверджено склад комітету з проведення конкурсів щодо визначення перевізників пасажирів на міських автобусних маршрутах.