Група «Океан Ельзи» презентувала новий альбом

Довгоочікувана платівка «Міра» стане платиновою

Робота над новим альбомом тривала близько року. Диск, що містить 12 треків, присвячений Сергію Товстолузькому – покійному саунд-продюсеру гурту.
На конференції-презентації «Міри» фронтмен гурту Святослав Вакарчук одразу наголосив, що альбом принципово відрізняється від усіх попередніх і композиції у ньому несподівані. «Нова платівка особлива, – зізнався він, – вона не планувалася заздалегідь. Просто у якийсь момент ми зрозуміли, що нам потрібно її видати. «Міра» вийшла щирою та нестримною».
Уже зараз не виникає сумнівів, що диск стане платиновим. «Попереднє замовлення складає 170000 примірників, – говорить Андрій Пасічник – генеральний продюсер компанії «Moon Records», – платівка має повне право називатися платиновою».
Цікаво, що епіграфом до альбому є слова з Книги Премудрості Соломона – «але ти усе впорядкував мірою, числом і вагою». Святослав пояснив, що до Біблії потрібно звертатися повсякчас кожній людині.
На підтримку платівки у травні розпочнеться Всеукраїнський тур. У Києві концерт відбудеться 22 травня в Палаці спорту.
«Ми хочемо влаштувати справжній рок-н-рольний концерт. Усі мають відчути наші емоції – дружбу, позитив», – прокоментував Святослав.
Після майбутнього концертного туру у планах гурту тривала творча пауза. Музиканти планують зайнятися продюсуванням молодих українських артистів, але як воно буде далі, загадувати не хочуть. Назвати імена «молодих та перспективних» теж відмовилися, мовляв, «нема зараз індивідуальностей». На питання, чи зустрінемо ми прізвище Святослава Вакарчука на майбутніх виборах у списках від партії «Наша Україна», фронтмен групи однозначно не відповів. «Дайте хоч щось залишити за душею!» – прокоментував він, підкресливши також, що «Міра» далека від політики і ніяк не пов\'язана із ситуацією в Україні.
Нова платівка попри всі провокації щодо вичерпності творчого потенціалу групи довела, що «Океан Ельзи» залишається найкращою групою країни, незважаючи навіть на те, що самі музиканти сором\'язливо відмовляються від таких гучних титулів.