Працівника банку ховали в гаражі

Правоохоронці викрили подружню пару, яка «закатала» банкіра в бетон

Заяву про загадкове зникнення 30-річного працівника столичного банку подав до міліції його брат. Шукали Леоніда Миролюба недовго. Вже за місяць злочин було розкрито. Під час пошуків правоохоронці натрапили на слід злочинного тандема, що у власному гаражі ховав свою жертву.
Із майбутніми убивцями загиблий чоловік познайомився в розважально-танцювальному комплексі «Ритм», що в Святошинському районі столиці. Усе починалося із дружньої бесіди з незнайомкою, яка так само, як і він, сумувала за келихом міцного напою. Невдовзі, підігріті спиртним, вони так потоваришували, що дівчина запропонувала навіть поїхати до неї в гості. Утім, спершу познайомила його зі своїм чоловіком, який таксував містом, поки вона розважалася. Той, на диво, на заваді новому приятелю дружини не став. Коли вона його представила, він навіть радо запропонував місце в автомобілі, виказуючи неабияку гостинність. Така реакція розвіяла останні сумніви, що змушували чоловіка ще якийсь час вагатися, чи варто їхати в далеку подорож за місто з незнайомими людьми. Хоч година була й пізня, та Леонід не турбувався, що наступного ранку поспішатиме на роботу, бо все відбувалося у вихідні, тож, заправивши бак автівки новоспеченого приятеля бензином  і прикупивши на доріжку спиртного та закуски, безтурботно попрямував на пошуки пригод.
Заманивши до пастки чоловіка, злочинці розраховували на його гроші, про які він проговорився незнайомці в розважальному комплексі. Під час бесіди дорікнув на банкомат, що той, мовляв, видав йому готівку дрібними купюрами. Супутниці ж ці слова запали в душу. Мрії про ласий гаманець ухвалили остаточний вирок працівнику банку.
Уже в салоні авто жертва отримала свої перші поранення. За свідченнями затриманого, саме  жінка першою спробувала вбити Леоніда.
– Коли ми їхали, вони удвох сиділи на задньому сидінні. Раптом за моєю спиною почалася між ними якась штовханина. Перше, що спало на думку, чоловік став чіплятися до моєї дружини, тому я попередив, щоб покинув цю справу. Наталя мене заспокоїла, що нібито все гаразд. Більше я не звертав на них жодної уваги. Лише коли ми приїхали додому, я побачив, що вся машина ззаду була забризкана кров’ю. Одяг дружини також був увесь червоний. До того ж вона перебувала в шоковому стані. Чоловіка довелося добити… – такі свідчення  на допиті дав затриманий.
Коли злочинці переконалися, що жертва мертва, стали думати, де краще заховати тіло. Найбільше непокоїлися, щоб не потрапити на очі сусідам, тому нічого іншого не вигадали, як сховати тіло в своєму гаражі. Скориставшись голлівудським сюжетом, вирішили наостанок убитого забетонувати, а закривавлений одяг та автомобільні чохли спалити. Так, мовляв, надійніше. На завершення, схованку ще й присипали землею. Однак уже через місяць цей, так би мовити, склеп довелося руйнувати, але уже правоохоронцям.
– Допомогли нам натрапити на слід злочинців речі загиблого, – розповідає прокурор-криміналіст відділу криміналістики слідчого управління прокуратури міста Києва Андрій Книшенко. – Мобільний телефон, який подружжя продало на ринку, а також золотий ланцюжок, що заклали в ломбард, швидко вивели на правильний шлях. До того ж у розважальному комплексі, де, власне, й познайомилася дівчина із потенційною жертвою, проводилася відеозйомка. На камері було зафіксовано, що Леонід виходив із закладу не сам. У приватному будинку, де мешкає подружжя, ми знайшли й ніж, яким убивали чоловіка. А невдовзі й жахливу схованку.
Розбагатіти на вбивстві працівника банку новоспеченим Боні і Клайду так і не вдалося. Сума в його гаманці виявилася не такою, яку вони собі навигадували. До награбованого долучили лише золотий ланцюжок та мобільник, які опісля й виказали подружжя.
 – Затримані чоловік і жінка не відбріхувалися, –  продовжує свою розповідь Андрій Дмитрович. – Вони одразу в усьому зізналися. Лише ніяк не могли визначитися з ініціатором убивства. Під час допитів один на одного звалювали вину. Дівчина стверджувала, що чоловік замислив убивство й першим наносив удари, а він у свою чергу розповідає, як дружина порізала свого нічного приятеля. Кожен з них намагається перекласти побільше вини на партнера, у такий спосіб виборюючи собі менший строк ув’язнення. До речі, на тілі загиблого експерти виявили поранення, що були завдані двома різними ножами. Чоловік стверджує, що жінка своїм маленьким ножем першою порізала ще в автомобілі Леоніда. Утім, слідство  триває. Попереду висновки судово-медичної експертизи трупа та судово-психіатричної підозрюваних. Затриманий розповідає, що його дружина дещо неадекватна. Вказує на депресивний стан та непередбачувану поведінку жінки. Однак його слова мають підтвердити й фахівці. Сучасним Боні і Клайду інкримінується частина 2 статті 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство), яка передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі чи довічне ув’язнення.
Можливо, на рахунку злочинного тандема це не перша пригода. Те, що подружжя курсувало до столиці в пошуках легкої наживи, очевидно. Молоді люди ніде не працювали. Заробляли на життя лише тим, що закладали в ломбард. До столиці навідувалися часто. Наразі їх перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів. Спеціальна експертиза також визначатиме, чи, бува, не підсипали чогось злочинці до келиха з напоєм своєї жертви.