-НОВИНИ-

Проїзд у громадському транспорті
не подорожчає   
На київських автозаправних станціях підвищилися ціни на всі види пального. За словами експертів, це реакція на стрибок цін на світовому ринку. Фахівці стверджують, що незначне подорожчання продовжуватиметься і далі. Столична влада запевнила: подорожчання пального не вплине на вартість проїзду в громадському транспорті. «Ціна не змінювалася вже 5 років, за цей час пальне дешевшало і дорожчало не один раз», – заявив заступник голови Київміськдержадміністрації Іван Салій.

У столиці увіковічать пам’ять
Максиміліана Волошина
28 травня виповнюється 130 років з дня народження нашого видатного земляка – художника Максиміліана Волошина. Комісія з питань перейменувань і пам\'ятних знаків Київської міської ради сьогодні розгляне питання про відкриття меморіальної дошки на бульварі Тараса Шевченка, 22-24/9, на будинку, де народився художник. Зараз тут розташовано Київський державний педагогічний університет ім. Драгоманова. З нагоди цієї визначної дати 19 червня 2007 року в Києві готується велика виставка робіт Волошина і в цей же день планується відкриття меморіальної дошки – якщо відповідне рішення на своїй сесії прийме Київрада.

Мерія перевірить умови проживання
безпритульних тварин
Київська міська державна адміністрація найближчим часом перевірить умови проживання тварин як у комунальних притулках, так і в приватних структурах. Попередження отримали усі заклади харчування, магазини і різноманітні установи, в яких утримуються тварини. Крім того, мерія найближчим часом перевірить усі комунальні притулки для тварин. «Ми вже виявили ряд порушень. Зокрема, при закупівлі препаратів, що використовуються для приспання безпритульних собак. Найближчим часом ситуація має змінитися», – заявила пані Кільчицька.

Столична влада
допомагає громадським організаціям
Завершився публічний захист проектів VІІІ міського конкурсу з молодіжних та дитячих проблем. Переможцями стали 22 проекти, що мають бути реалізовані протягом 2007 року. Максимальний обсяг бюджетного фінансування для кожного проекту склав 20 тисяч гривень. «Цього року ми вдвічі збільшили суму для підтримки проектів громадських організацій – з 200 тисяч до 430, і автоматично вдвічі зросла кількість проектів, які ми змогли підтримати. Це неодмінно матиме позитивні результати для дітей та молоді міста Києва», – зазначив керівник Головного управління у справах сім’ї та молоді КМДА Сергій Березенко.

 

28 млн. гривень
лікарям

Міська влада ініціює збільшення дотацій працівникам медичної галузі

«Я гадаю, що дотації для медиків будуть не менш ніж 300 гривень на місяць, хоча все залежатиме від бюджетних показників», – повідомила заступник голови КМДА Ірена Кільчицька. За словами пані Ірени, влада  не може підвищувати заробітну плату, тому стимулювати київських лікарів і медсестер можливо тільки через дотації. 
«Якщо порахувати всіх медичних працівників – і державних установ, і комунальних лікарень, і інститутів –  на дотації потрібно 28 мільйонів гривень щомісячно», – підкреслила  пані Кільчицька.

Оновлена швидка
У місті запрацює служба виклику невідкладної допомоги для глухих киян 

Нині  в столиці мешкає близько 6000 киян з вадами слуху. Потреба викликати швидку невідкладну допомогу для більшості з них – важка проблема. Тому міська влада разом з  Київським об’єднанням «Спілки самаритян України» і спеціалістами швидкої медичної допомоги Києва має намір втілити в життя благородну ідею.
У цьому році в рамках програми «Турбота» «Спілка самаритян України» отримає фінансову допомогу –  550 тис. грн., що дасть змогу частково погасити витрати на штат працівників, які навчатимуть охочих азів першої невідкладної допомоги та орендну плату. 
Уже наступного місяця до столиці приїдуть іноземні інструктора, з Баварської  спілки робітничих самаритян, які започаткують спеціальні курси у міських школах та випустять навчальні комп’ютерні диски з правилами надання першої допомоги у разі нещасних випадків.