Роджер Макмеррін у Києві

Вперше в Україні Київський симфонічний оркестр і хор під орудою Роджера Макмерріна 30 квітня в Національному будинку органної і камерної музики виконає шедеври світової класики – дві меси  – «Messa di Gloria» Джакомо Пуччіні й «Messa Solemnis» Ференца Ліста

Колектив музикантів, що представлятиме київським слухачам ці твори-перлини, унікальний. Бо ж ним керує американець  Роджер Макмеррін, серце якого, як зізнається сам маестро, вже стало українським. Особливість і в тому, що оркестр і хор виконують багато творів, які в нашій країні звучать уперше.
Пан Макмеррін пригадує, як 1992 року приїхав до Києва. Тоді він ще не знав, що наша країна стане його другою домівкою. Американський диригент гастролював у багатьох містах різних країн світу, але в Україні не був ніколи. Після того, як група українських співаків під його керівництвом вперше виконала тут «Месію» Генделя, маестро повернувся до США. Але концерт у Києві, наше квітуче місто не забувалися. Хотілося ще побувати в Україні. І ось через рік пан Макмеррін знову приїхав до Києва – вже не як гастролер, а на постійно.
Тепер, коли в нашій столиці відбулося стільки аншлагових концертів Київського симфонічного оркестру й хору, розуміємо: маестро не помилився у своєму виборі. Й ті симпатії взаємні. Вдячні слухачі знають: у репертуарі цих музикантів – найвидатніші твори світової класики – твори Моцарта, Верді, Й.-С.Баха, Мендельсона. А під час щорічних гастролей, зокрема і до США, музиканти разом із паном Макмерріним несуть у світ і музику українських класиків – Дмитра Бортнянського, Максима Березовського, Кирила Стеценка, Миколи Леонтовича.