Ніколас Кейдж став провидцем

Бути не таким як усі – важко. Особливо, якщо ти володієш даром передбачати майбутнє. Нехай лише на дві хвилини, але це дає власнику таких здібностей карт-бланш у житті. А також суцільні неприємності.

Кріс Джонсон, герой Кейджа, відчув на собі всі плюси і мінуси дару провидця. Пройшовши через серію секретних лабораторних дослідів, Джонсон тікає від лікарів, від уряду, від своїх здібностей – загалом, бажає жити як звичайна людина. Під вигаданим ім’ям він оселяється у Лас-Вегасі, де заробляє на життя, розважаючи людей фокусами і потроху виграючи в казино. Із сумом згадує дивну дівчину, яку бачив під час нетривалих подорожей у часі, і в яку закохався. Так би він і продовжував вести підпільне життя, якби ФБР не довідалося про те, що терористи готують великий вибух у Лос-Анджелесі. Спеціальний агент Каллі Ферріс шукає Джонсона, щоб умовити його допомогти запобігти цьому теракту. Той, зрозуміло, довідується, що його шукають, усього за дві хвилини до того, як агент Ферріс стукає у двері. Дуже складно відшукати людину, яка не бажає, щоб її знайшли, а ще знає про всі кроки спецслужб, хоча й за дві хвилини наперед. До того ж є одна маленька деталь, яка ще більше ускладнює життя нещасливого Джонсона, – юна особа з його мрій матеріалізується. При цьому і тривалість його подорожей у часі чомусь збільшується. Тож агенту Ферріс дедалі складніше за ним бігати. А тим часом терористи, нічого не знаючи про цю гру у наздоганялки, продовжують робити свою чорну справу.
Ось такий сюжет фантастичного бойовика «Пророк» з бюджетом 70 мільйонів доларів, Ніколасом Кейджем і Джуліаною Мур у головних ролях, що з’явився учора в київському кінопрокаті.
В основу кіносценарію покладено оповідання культового американського фантаста Філіпа Діка «Золота людина». Цікаво, що твори письменника екранізували багато відомих режисерів – Пол Верховен, Стівен Спілберг, Джон Ву, Рідлі Скотт. І от тепер до них приєднався австралійський режисер Лі Тамахорі, який прославився найфантастичнішою серією «бондіани» «Помри, але не зараз».