Шевченко в гонитві за Мюллером

М’яч, забитий Андрієм Шевченком у Валенсії, став п’ятдесят дев’ятим на єврокубковому балансі українця. Наш співвітчизник – найвлучніший з учасників елітних футбольних баталій сучасності.

До «вічного», як стверджували експерти ще кільканадцять років тому, рекорду славнозвісного німецького стрільця Герда Мюллера залишилося три кроки. Точніше – три влучних удари. Легендарний форвард «Байєрна» забив 62 м’ячі в єврокубках упродовж 60-70-х років минулого століття. Він був європейським чемпіоном 1972 року і чемпіоном світу – 1974. Шевченко народився 1976-го, а найпершого «єврокубкового» м’яча забив у вісімнадцятирічному віці. За цікавим збігом обставин – у ворота того ж таки «Байєрна»!
Тепер уже зрозуміло: рекорд Мюллера «доживає» останні місяці. Його неодмінно поб’ють якщо не навесні, то восени цього року. Інше питання – хто? Бо, крім українця, претендують на лаври рекордсмена ще й іспанець Рауль та італієць Філіппо Індзагі. Однак іспанцеві доведеться зачекати нового єврокубкового року – його «Реал» уже вибув з боротьби за Кубок чемпіонів. А Шевченко та Індзагі зі своїми командами пробилися до напівфіналу.