Місто співпрацюватиме

Київський міський голова Леонід Черновецький зустрівся з керівництвом компанії «Баски Плюс-2004 рік» з нагоди трансферу коштів за придбану земельну ділянку до міського бюджету.

Земельний аукціон, на якому перемогла компанія «Баски Плюс-2004 рік», відбувся у березні 2007 року. Ділянка площею в 113 га на вул. Озерній на Оболоні була продана компанії за рекордну суму – 999,7 млн. грн. Київський міський голова відмітив, що прозоре проведення аукціону дало можливість значно поповнити бюджет столиці, і ці кошти підуть на вирішення першочергових потреб киян.
Актуальним лишається питання подальшої співпраці київської міської влади і нових власників землі на вул. Озерній з питань освоєння земельної ділянки. Адже тут розташовані газопровід високого тиску і прибережні захисні смуги. Компанія «Баски Плюс-2004 рік» зобов’язалася перенести газопровід, що буде перешкоджати будівництву, за власний рахунок – адже розташування такого об’єкта поруч з житловими будинками, які планується звести, – річ небезпечна. Крім того, «Баски Плюс-2004 рік» обіцяє забезпечити максимальне озеленення ділянки, особливо території, що прилягає до прибережної смуги і знаходиться поряд з трасою. Зокрема, в прибережній смузі планується створення зони відпочинку для жителів столиці. Є надія на те, що з часом територія на вулиці Озерній стане одним із найкомфортніших для життя і відпочинку куточків Оболоні.