Спалюючи мости

Чергова пожежа під Шулявським мостом уже третій день бентежить киян. Не лишилася осторонь і столична влада, яка готується приймати радикальні рішення щодо заборони торгівлі під усіма київськими мостами.

Проте, як з’ясувалося під час брифінгу заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, ухвалу про таку заборону повинна прийняти Київрада. Щодо Шулявського мосту, то, за її словами,  «є рішення сесії, оформлено всі угоди оренди землі і видано всі ліцензії. Після того, як там розгорнулася торгівля, почалися етнічні «розборки» між представниками кавказької національності та африканських країн. Ще за старої влади, зрозумівши, якої помилки припустилися депутати, ухваливши дозвіл на торгівлю під Шулявським мостом, була спроба скасувати цей дозвіл. Але зробити не вдалося, оскільки жодне центрове місце у Києві без участі депутатів не обходилося. Не вдається цього зробити і зараз. Хоча на сесію Київради вже підготовлено відповідні документи».
За повідомленням «Українських новин» «мер Києва Леонід Чернівецький уже виступив із заявою ліквідувати речовий ринок на проспекті Перемоги, 48-а, біля будинку станції метро «Шулявська» у Шевченківському районі. «Я прийму таке рішення (про ліквідацію речового ринку), у мене підніметься рука», – заявив він. На його думку, навколо цього ринку зіштовхнулися інтереси декількох напівзлочинних угруповань, і вони постійно з’ясовують між собою стосунки, у тому числі й шляхом навмисного підпалу майна один одного. Він підкреслив, що такі зіткнення небезпечні, оскільки відбуваються поряд із метрополітеном й іншими важливими комунікаціями. Черновецький зазначив, що в нього немає версії виникнення пожежі, однак припустив, що часті пожежі дають підстави припускати, що їхня причина – навмисний підпал.
«У мене немає версії (причини пожежі на ринку 23 квітня), я не слідчий, але оскільки це не вперше, то я можу припустити, що одна з версій, напевно, що це був підпал», – сказав мер.
З пропозицією скасувати дозвіл на торгівлю під Шулявьким мостом Київміськадміністрація має намір звернутися до Київської міської ради, а Київрада у свою чергу повинна прийняти рішення про скасування своїх попередніх рішень про виділення в оренду земельних ділянок під мостами й естакадами для розміщення на них ринків. По справі: 1 чоловік госпіталізований з отруєнням продуктами горіння в стані середньої тяжкості через пожежу 23 квітня на речовому ринку в Шевченківському районі Києва на проспекті Перемоги, 48-а, біля будинку станції метро «Шулявська».