У центрі джазового кола

Серію джазових концертів «Jazz Кoло», що регулярно відбуваються в Києві, сьогодні, 24 квітня, в Українському домі продовжать лідери українського джазу Наталія Лебедєва та Дмитро Бобін-Александров

Наталія – піаністка, Дмитро – тенор, саксофоніст, презентують слухачам нову авторську програму «Кактус-фреш».
Для роботи над однойменним аудіо-альбомом до зіркового дуету приєдналися Денис Аду (труба), Юрій Койніченко (тромбон), Костянтин Іоненко (бас) і Олег Марков (барабани). У концерті звучатимуть твори кожного з учасників цього гурту.
Нагадаємо: ініціаторами серії джазових концертів були директор видавництва «Темпора» Юлія Олійник і відомий басист Ігор Закус (бас-гітарист «ВІА Гра». – Авт.). Ідею проведення джазового фестивалю підтримала  «Україна Гастрольна», відтоді –  кожен концерт «Jazz Кoлa» перетворився на виступ однієї джазової команди. Перший концерт відбувся в лютому цього року в Києво-Могилянській академії. Тоді виступав Ігор Закус зі своїм гуртом «Z-band» і представив композиції із двох останніх альбомів «Присвята» і «Тут був Закус».
На другому концерті, в березні, в Українському домі виступала співачка Марина Юрасова (Млада).
– На жаль, у Києві на сьогодні нема жодного концертного майданчика, де б постійно відбувалися джазові концерти, – каже Ігор Закус. – За допомогою «Jazz Кoлa» хотілося б пожвавити українське джазове життя. Бо на фестивалі, що відбуваються в Україні,  здебільшого запрошують джазменів із Москви, плюс кілька музикантів, приміром, із Польщі чи колишньої Югославії. З України там представлено одиниці. Тому один із напрямів нашої діяльності – налагодити контакти із джазовими клубами з інших міст України, щоб дати можливість здібним музикантам здобути визнання в столиці. Ще прагнемо відновити добрі традиції, коли вітчизняні джазові концерти відвідувала велика і вдячна аудиторія.