На терезах влади – київські школи

Заступник голови Київміськдержадміністрації Віталій Журавський офіційно спростував заяву віце-спікера Верховної Ради України Миколи Томенка щодо відсутності конкретних дій управлінь та підрозділів столичної мерії.
Учора на прес-конференції Микола Томенко оцінив діяльність річної роботи київської влади. Зокрема віце-спікер стверджує, що в Києві не будуються школи та дитячі садки. Проте, за інформацією Віталія Журавського, у 2006 році було добудовано, реконструйовано і введено в дію чотири школи, для проведення капітальних робіт освітянських об’єктів з міського бюджету виділено 99 млн. грн., а цього року мерія планує побудувати дві загальноосвітні школи у Дарницькому та Солом’янському районах на загальну суму 141 млн. грн., педагогічний коледж, на будівництво якого з міського бюджету передбачено виділити 65 млн. грн., реконструювати та добудувати п’ять загальноосвітніх навчальних закладів на 65 мільйонів гривень. Загалом же міська влада в 2007 році для покращення умов навчання планує витратити близько 163 млн. грн., що майже вдвічі більше, ніж торік.
Як зазначив Віталій Журавський, у 2007 році передбачено капітальний ремонт закладів освіти на 36,3 млн. грн. Крім того, вперше в міському бюджеті виділено кошти на забезпечення навчальних закладів сучасними технічними засобами навчання з природничо-математичних і технологічних дисциплін на загальну суму 7,8 млн. грн.