Сюрпризи для меломанів

Щораз сповнена добрих несподіванок зустріч із заслуженою артисткою України органісткою Іриною Калиновською. Які сюрпризи чекають на меломанів завтра, 21 квітня, під час її концерту в Національному будинку органної і камерної музики?

Коли гастролювала у Франції, у місті Версалі, професор тамтешньої консерваторії, знаний на Заході органіст Франсіс Віділ та його студенти, захоплені грою артистки, підійшли до пані Ірини й попросили партитури Концерту ре-мажор українського класика Дмитра Бортнянського та ще «Духовних творів» сучасного київського композитора В’ячеслава Назарова. Зняли ксерокопії нот і пояснили, що хочуть узяти ці твори до свого репертуару.
Версальські меломани того вечора довго не відпускали київську артистку Ірину Калиновську. Концерт, що за програмою мав тривати одну годину, розтягнувся до двох годин. Чотири твори вона тоді грала на «біс» –
Й.-С.Баха й В.Назарова.
– Французи, почувши лише раз нашу музику, хочуть слухати її ще й ще, – зауважує пані Ірина. – Їх зацікавив і класик Дмитро Бортнянський, і наш сучасник В’ячеслав Назаров – саме той, що написав і популярні пісні – «Париж – Марсель», «Осінній блюз», мюзикли «Я – Київ», «Золоте курча».
Пані Калиновська багато й  успішно гастролює. Жадані її виступи і перед київськими слухачами, яким вона нерідко  дарує і ті музичні твори, які привозить із далеких подорожей.
Завтра у її  програмі звучатиме зарубіжна класика – твори Альбіноні, Генделя, Марчелло і, звичайно ж, Баха.