Викрали Блохіна

Фотовиставка Михайла Чернічкіна «Україна – футбольна країна» триватиме до 19 квітня. Щоправда, без портрета Олега Блохіна. Щойно славетний тренер поставив свій автограф під фото, його в ту ж мить поцупили фанати

«Бути в Україні та Польщі чемпіонату з футболу чи не бути?» буде відомо лише через тиждень. А поки у Вельсі зважують всі «за» і «проти» Київ приготував для принца Вельського ще один сюрприз. У ресторані МакДональдз (біля станції метро «Хрещатик») організовано фотовиставку Михайла Чернічкіна «Україна – футбольна країна».
Коментує тренер збірної України з футболу Олег Блохін: «Так, політична ситуація в країні не на користь проведення Чемпіонату з футболу в Києві. Але шанс завжди є. Тим паче, що терези переважують у бік України. По-перше, це збірна України. Наш футбол поважають і це – найголовніше. По-друге, українські вболівальники лояльніші до суперників і не дозволяють собі зайвого. По-третє, географічна особливість. Україна – центр Європи і добиратися до нас зручніше, ніж на схід чи у північні широти. Але незважаючи на вагомі плюси, нам треба довести, що Україна – висококультурна футбольна країна. І, зокрема, класних гравців і відданих уболівальників у нас повнісінькі стадіони і пристойні готелі».
– Олеже Володимировичу, на жаль, ті, у чиїх руках доля чемпіонату 2012 року, цю виставку не побачать.
– Зате її побачать українські шанувальники футболу. А їхня підтримка нам дуже потрібна.
– Чому вона проводиться в МакДональдзі?
– Це наш добрий партнер. Сюди приходять люди різного віку. І вони не будуть байдужими до найяскравіших епізодів із наших футбольних баталій.
– На минулому чемпіонаті футболісти виходили на поле разом із дітьми.
– Так, це було дуже зворушливо. На стадіоні діти відчували руку свого кумира. Цей позитивний заряд передавався гравцю. Мабуть тому ігри Чемпіонату були максимально «чистими».
– Чому діти не виводили на поле тренерів?
– Нас, старих (посміхається), напевно не пам’ятають.
Під час інтерв’ю фотограф «Вечірки» трохи замешкався і попросив Блохіна ще раз посміхнутися: «Вибачте, під замовлення не вмію».
– Олеже Володимировичу, ви бачили себе на фотовиставці?
– Ох-ти (розглядає свій портрет)! Коли це мене так підхопили? Скільки класних кадрів вирізують. Ні, такий залишити без уваги не можна. Міша (звертається до пана Чернічкіна, автора фотоколекції. – Авт.), зробиш мені таке фото. Я візьму його в рамку. А це – так і бути, нехай залишається для перегляду.
На прохання працівників ресторану Олег Блохін розписався на своєму портреті, а потім з півгодини роздавав автографи своїм шанувальникам. «Прикро, у четвер все це знімуть. А в середу стане відомо – будемо ми чи ні чемпіонською країною».