Звалити Кінг-Конга!

Узбек Руслан Чагаєв має намір відібрати чемпіонський пояс у російського боксера Миколи Валуєва на прізвисько «Кінг-Конг із Сходу».

Микола Валуєв – чемпіон у суперважкій категорії за версією Всесвітньої боксерської асоціації. Йому тридцять три роки, зріст перевищує два метри, а вага – центнер. На професіональній арені богатир із Санкт-Петербурга провів сорок шість офіційних боїв і всі виграв, зокрема тридцять п’ять – нокаутом.
Руслан Чагаєв молодший за чемпіона на п’ять років, нижчий за нього на дві голови і легший майже на півцентнера. Значно меншим є його послужний список: двадцять три бої серед професіоналів, двадцять дві перемоги, зокрема сімнадцять – нокаутом, і одна нічия.
Шанси Валуєва вищі за будь-яких розкладів. Тим паче, що організатором бою в німецькому Штутгарті є його промоутер Вільфрид Зауерланд. А Чагаєв, хоча також є «німцем», належить до табору конкуруючої фірми – «Юніверсіум» Клауса-Пітера Коля.
На Валуєва ставлять і букмекери, а сам «Кінг-Конг із Сходу» назвав суботній поєдинок «звичайним». Тим часом аналітики наголошують, що чемпіон з боксерами екстра-класу ще не змагався, а його попередника на світовому троні – Джона Руїза – не можна порівняти ні з братами Кличками, ні з Ленноксом Льюїсом. Натомість Чагаєв свого часу переміг навіть легендарного кубинця Фелікса Савона. Цей факт вартий не одного десятка нокаутів з професіонального реєстра Валуєва.
«Я важко і наполегливо працював, аби отримати право на титульний бій, – зауважив узбецький суперваговик. – І зараз не маю права на сумнів. Я мушу звалити Кінг-Конга!».