«Динамо» придбало незабивного форварда

Буквально в останній момент трансферного періоду лідер українського чемпіонату дозаявив нового гравця атаки. Як і слід було чекати – чужинця.

Але мова не про чергового бразильця. І навіть не про чилійця. Хоча саме про них останнім часом постійно повідомляли зарубіжні мас-медіа. Вибір «Динамо» виявився складнішим і неабияк подивував футбольний світ: до Києва перебрався 22-річний сенегалець з французьким паспортом, який до цього виступав у чемпіонаті Швейцарії.
Знайомтеся: Демба Туре, зріст – 182 сантиметри, вага – 72 кілограми. Юнаком пройшов школу французького «Ліона» (два матчі в основному складі). З 2004 року виступав за швейцарський «Грассхоппер» (72 календарні поєдинки, 11 забитих м’ячів). Кандидат до складу національної команди Сенегалу (брав участь у відбіркових матчах Кубка Африки).
Нинішнього сезону Туре зіграв за «Грассхоппер» 15 зустрічей в чемпіонаті країни і шість – в Кубкові УЄФА, однак не відзначився жодним голом. А коли до швейцарського клубу перейшов уславлений бразилець Айльтон, невдасі-форварду місця в основі взагалі не знайшлося. І саме в цей момент його запросили до київського «Динамо». Туре виступатиме за «блакитно-білих» на засадах оренди до кінця сезону.