Шахового лідера знайшли в Індії

Міжнародна федерація шахів – ФІДЕ опублікувала уточнений рейтинг найсильніших гросмейстерів сучасності. Нова версія підготовлена на вимогу шахової федерації Індії.

Індійці домагалися змін у реєстрі не дарма: тепер його очолив їхній співвітчизник Вішванатан Ананд. Він обійшов обох світових чемпіонів останніх років: чинного – росіянина Володимира Крамника і колишнього – болгарина Веселина Топалова. Відрив Ананда від найближчих переслідувачів доволі відчутний – він становить аж чотирнадцять пунктів. Для прикладу: п’яте місце відділяють від другого лише тринадцять рейтингових очок.
Шкода, проте цього разу жодний з українських гросмейстерів до чільного десятка не потрапив. Найкращий з-поміж них – Василь Іванчук – опустився на дванадцяту позицію. А взагалі до світової топ-сотні увійшли восьмеро наших співвітчизників – Руслан Пономарьов посідає п’ятнадцяте місце, Павло Ельянов – двадцять шосте, Сергій Карякін – двадцять сьоме. Ще четверо вітчизняних гросмейстерів розташувалися на рейтинговому просторі між 53 і 91 позиціями.