Ребров виглядає наступника

Історичний парад футбольних стрільців

Багаторазовий чемпіон України і чвертьфіналіст мундіаля володіє ще й головним стрілецьким рекордом у нашому футболі. Сергій Ребров, а мова, звичайно, про нього, забив уже більше ста м’ячів у національних чемпіонатах.

Ребров, якому цьогорічного червня виповниться тридцять три, має найдовший стрілецький стаж у нашому футболі. Свого першого влучного удару він завдав у березні 1992 року. Нині, за п’ятнадцять років од історичної прем’єри, він знову найвлучніший: навесні чотири голи в елітному дивізіоні провів лише динамівський ветеран. Загалом його стрілецький реєстр увібрав у себе 122 вищолігових голи! Ребров – засновник іменного Клубу «100». І, на превеликий жаль, його єдиний член.
Історичні першопрохідці – Тимерлан Гусейнов і Олександр Гайдаш, футбольні герої кінця двадцятого століття, – зупинилися на незначній, але нездоланній відстані від заповітного рубежа. Гусейнов забив 85 м’ячів, а Гайдаш – на десять більше. З-поміж тих, хто продовжує вищолігові виступи, найближче до сотні Сергій Мизін і Максим Шацьких. Одному залишилося завдати дванадцять, другому – чотирнадцять влучних ударів. Але Мизіну вже тридцять п’ять і він обтяжений захисними функціями на полі. Шацьких немає і тридцяти, однак і йому забивати стає все важче з кожним турнірним циклом. Істотно пригальмував і гірник Андрій Воробей: в трьох останніх сезонах його стрілецький баланс не досяг і десяти м’ячів.
Молодь? Найуспішніший з нової хвилі Олексій Бєлик щойно започаткував другу стрілецьку півсотню… А отже, виглядати Реброву наступника доведеться ще довго!