Хореограф Григорій Чапкіс відкрив у Києві школу танців

Приміщення колишньої дискотеки у Деснянському районі – нині танцювальний зал європейського рівня з клімат-контролем, «танцювальним» паркетом та якісним технічним забезпеченням.

Танці з зірками
Прийти до школи відомого танцівника і хореографа, заслуженого артиста України Григорія Чапкіса під силу кожному киянину.  Тут  можна навчитися класичних бальних танців за двома програмами: латиноамериканською та європейською.  Вальс, фокстрот, квикстеп, самба, пасадобль, румба, ча-ча-ча, фламенко, танго, східний танець, бродвейський джаз, хіп-хоп, брейк-данс – перелік танців, яким навчають у стінах школи, вкрай вичерпний. У планах керівництва – відкрити групу із занять йогою.  
Тим, кому хочеться рухатися, танцювати, відчувати власне тіло та зустрічатися з талановитими і захоплюючими людьми, Григорій Чапкіс із задоволенням допомагає.
– Ми нікому не відмовляємо і зустрінемо кожного, хто має бажання навчитися танцювати. Наше головне завдання  –  не тільки навчити  людину рухатися, а й полюбити себе, повірити в себе. На  заняттях я ніколи не дозволю собі принизити іншу людину. Якщо  вам щось не  вдається, не акцентуватиму увагу всієї групи на ваших помилках. Бо впевнений, що після закінчення курсу навчання ви зможете гарно танцювати.

Проблема з чоловіками
Головна проблема школи на сьогодні –  відсутність чоловіків. На відміну від жінок, представники сильної половини людства значно менше цікавляться танцями. І перше заняття це підтвердило. Серед  тридцяти  жінок на паркет вийшли лише три чоловіки. Але, на думку керівництва, тенденція буде змінюватися.
У майбутньому для учнів школи і усіх охочих проводитимуться бали, які вестиме сам Григорій Миколайович.

Учні підтримують вчителя
Продюсером  школи стала колишня учениця Григорія Чапкіса Вероніка Кухтіна.
– Це велике щастя, коли одну людину можна вважати своїм учнем і другом одночасно, – прокоментував Григорій Миколайович. – Вероніка підтримувала мене у найважчі для мене часи. Саме вона «пригріла» мій ансамбль «Натхнення», в якому займаються люди віком від 50 до 78 років. Після довгих років поневірянь по різних залах, вона запросила нас до себе, пошила нам концертні костюми. Через три роки нашої спільної роботи ансамбль одержав звання «народного». Усе те, що тут можна побачити сьогодні,  створено  її руками.
Ільїна ГЕНСІЦЬКА