Гра на політичній ситуації

Букмекери не вірять у добровільний розпуск Ради

На моніторах столичного метро з’явився «бігучий рядок» про те, що київські букмекерські контори почали приймати ставки на майбутнє рішення Конституційного суду щодо легітимності Указу президента України про розпуск Верховної Ради.
Як з’ясував кореспондент «Вечірки», каси «Фаворита» (єдиної букмекерської контори, котра приймає політичні ставки) пропонують лише два варіанти ставок: якщо суд визнає указ нелегітимним, гравець отримає 4-кратний виграш. Тобто, ставиш 1000 гривень – отримуєш 4000. У випадку ж визнання указу дійсним і безумовного розпуску Верховної Ради – виграш різко зростає до 15 тис. гривень.
Політична тема для гри отримала продовження. Приймаються, наприклад, ставки на ситуацію, коли перевибори таки відбудуться. Тут букмекери виявили обережність, зробивши дуже високі виграші. Це не парадокс. Мабуть, вони не вірять, що Верховна Рада добровільно розбіжиться і вибори відбудуться. Азартним же гравцям грошей не повернуть, вони залишаться букмекерській конторі. Тому тоталізатор увімкнули, аби пропозицією великого виграшу заохотити гравців принести до каси побільше грошей. Як нам вдалося дізнатися, перед оголошенням «політичної» азартної гри букмекери вивчають результати соціологічних опитувань, виходячи з яких ставиться коефіцієнт виграшу. Тому сьогодні ставки на політичні сили, які пройдуть до парламенту, такі: Партія регіонів – 1:85; БЮТ – 1:85; «Наша Україна» – 1:50; Компартія – 1:15; Соцпартія – 1:8. На інших учасників перегонів ставки поки що не приймають.
Уперше «політичні» букмекерські ставки з’явились під час помаранчевої революції – їх робили на перемогу у президентських перегонах одного з Вікторів. Запровадив тоталізатор медіацентр «Кандидат». До того гра мала вигляд «дружнього парі». Великого напливу бажаючих пограти на політичній ситуації тоді не було. Ставки були невеликі – 1:1,9. Але максимальний виграш склав 4 тис. грн.