Четверо українських письменниківзмагаються за російську премію. В журі – Андрій Курков

9 квітня в приміщенні московського театру «Ермітаж» відбудеться святкова церемонія нагородження переможців літературного конкурсу «Російська премія». 
Уже оголошено найкращих  письменників країн СНД і Балтії, які пишуть російською мовою і не живуть у Росії, чиї твори увійшли до престижного «шорт-листа» конкурсу. Українців, серед дев’яти представників з Молдови, Арсенії, Киргизії й Узбекистану, аж четверо.  
На звання найкращого поета претендують добірки віршів харківської поетеси Анастасії Афанасьєвої та киянина Дмитра Лазуткіна. У номінації «велика проза» змагаються Олег Слєпинін (роман «Во все глаза, или Кающиеся и плачущие») та Марат Лемєшев  «Книга для…»).
Узагалі на участь у конкурсі претендували  395 письменників із 16 країн. Місяць тому на офіційному веб-сайті літературного конкурсу «Російська премія»  було оголошено 18 претендентів. Із них лише дев’ять змагатимуться за головний приз –
$3 тис. в трьох номінаціях – «крупна проза», «мала проза» і «поезія».
Журі очолить 78-річний киргиз Чингіз Айтматов. Серед суддів також буде 45-річний український літератор Андрій Курков та представники творчої еліти Росії.