Гостей столиці зустрінуть обшуком

Суботнього ранку на тих, хто приїде до Києва з інших міст може чекати неприємний сюрприз – обшук міліції

«Працівники правоохоронних органів перевірятимуть людей, які прибуватимуть до Києва на суботній мітинг опозиції за участю Юлії Тимошенко та Юрія Луценка», – повідомив начальник департаменту зв’язків із громадськістю МВС        України Костянтин Стогній. Міліціянти виявлятимуть небезпечні предмети, заходячи до автобусів, які прямуватимуть до Києва для участі в акції. Салон і, вочевидь, пасажирів перевірятимуть. У кого знайдуть заборонені речі, одразу вилучатимуть. «У такий спосіб порушення громадського порядку під час проведення акції буде неможливе», – додав пан Стогній. В прес-службі МВС повідомили, що це стосуватиметься не всіх рейсів, а лише тих, що прибувають в Київ для участі в акції.
Органи внутрішніх справ не володіють повною картиною кількості людей, які братимуть участь в зазначеній акції. За словами Стогнія, до перевірок будуть також залучені співробітники МВС з інших регіонів України, бо київської міліції не вистачить. Кількість таких правоохоронців начальник Департаменту не уточняв, оскільки, за його словами, це залежатиме від кількості осіб, які беруть участь в масових акціях. Утім, речник МВС заявив, що, готуючись до суботніх акцій, лише виконує звичну рутину.
Водночас радник голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова Іван Варченко заявив, що володіє інформацією про заплановані масові провокації під час цих акцій. Посилається він лише на «свої достовірні джерела», які стверджують, що у столиці планують вчинити провокації під час акції, які проводитимуть БЮТ, Блок «Наша Україна» та «Народна самооборона». До Києва вже начебто збирають кілька автобусів.  За припущеннями радника харківського губернатора, «ці групи будуть їхати під прапорами БЮТу та «Нашої України», видаючи себе за їхніх прихильників.