Шевченко ставить на результат

Капітан української «націоналки», як і раніше, не схильний до категоричних оцінок. Але в його сприйнятті ситуації завжди присутня специфічна конкретика, притаманна хіба що професіоналові.

– Андрію, як ви оцінюєте можливості нашої команди в спареному березневому турі?
– Ми згуртовані, не маємо значних кадрових втрат, добре підготовлені. Жодних підстав для занепокоєння не існує. Отже, справа команди – реалізувати свій потенціал і досягти потрібного результату.
– Потрібний результат – це шість очок?
– Однозначно.
– Поблажливого ставлення до суперників немає?
– Звичайно, ні. Ми – професіонали, тому краще за інших усвідомлюємо примхливість фортуни і здатність будь-кого створити гучну сенсацію.
– Але раніше, як свідчить історія, наша команда не раз оступалася саме в поєдинках з футбольними карликами…
– Часи змінилися. Нині вже немає команд, яких можна переграти без особливого напруження. І це не просто слова, так є насправді. Якщо ми хочемо вийти із групи, то мусимо з цілковитою серйозністю ставитися до будь-якого колективу.
– Якщо матч на Фарерах таки відбудеться, то вам доведеться мати справу не тільки з опонентом, а й з далеким од ідеалу ігровим майданчиком.
– Ми готові й до цього. Звичайно, про красиві комбінації і дивовижні фінти навіть мови не може бути. Бо це саме той випадок, коли найважливішим є результат, а не краса гри. Тим паче, за нашої ситуації. Не забувайте: нам протистоять чинні чемпіон і віце-чемпіон світу.
– Шестигодинний переліт на Фарери, потім – зворотний шлях і марш-кидок до Одеси. Такий графік спроможний додати команді труднощів?
– Такий календар… Гадаю, ми зможемо уникнути неприємних сюрпризів. А взагалі, вигравати маємо за будь-яких обставин. Незважаючи на повагу до суперників. Ще раз наголошу: на змаганнях найвищого рангу пріоритетним є результат.