Художниця вимагає 100 тисяч гривень

Київська художниця Галина Інгула подала судовий позов на 100 тисяч гривень до ДМА «Бориспіль» та Авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ).

Три  її живописні роботи були загублені під час перельоту до Парижа. Чимала сума позову відповідає масштабам цін на твори метрів соцреалізму на столичних аукціонах. Загублені ж полотна були попередньо оцінені пані Інгулою у 700 гривень. Кореспондент «Вечірнього Києва» поцікавився, що ж спонукало художницю з трирічним стажем позиватися на таку значну суму? Адже за такі гроші на київських аукціонах продаються роботи дуже знаних майстрів.
«Розумієте, ми хотіли привернути увагу ЗМІ. Та й це символічна сума за той біль, що я пережила», – відповіла Галина через сурдоперекладача   (вона має проблеми зі слухом).   Художниця розповіла про те, що трапилося. За її словами,  24 листопада минулого року вона мала презентувати свої картини у Парижі. Згідно з митною декларацією, вони були прийняті у «Борисполі» як супроводжувальний багаж. По прибутті до Міжнародного аеропорту ім. Шарля де Голля авторці видали замість семи відправлених багажем картин лише чотири. І повідомили, що картини не були доставлені з України.
Повернувшись додому, художниця звернулася до адвоката Наталі Заєць. Разом вони підготували позовну заяву до Бориспільського міськрайонного суду Київської області. 
Лише через два місяці після невдалої поїздки представники аеропорту повідомили, що зниклі картини знайшлися. Галина Інгула буде добиватися аби їй заплатили моральне і матеріальне відшкодування у сумі 100 тисяч гривень.
Прес-секретар аеропорту «Бориспіль» Людмила Петрів запевнила, що саме компанія-перевізник відповідає за цілісність багажу. «До нас не надходила заява художниці. У будь якому разі перед нею мають відповідати представники авіакомпанії», – сказала пані Петрів.
Представники «Міжнародних Авіаліній України» давати коментарі відмовилися. Лише зауважили, що до зникнення картин не причетні і готові відстоювати свої права у суді.